Close button

Головний біль у дитини: лікарі назвали основні причини

Головний біль у дитини: лікарі назвали основні причини

Фахівці Київського центру громадського здоров'я розповіли про причини виникнення головного болю у дітей, повідомляє Clutch.

За їх словами, однією з причин головних болів у дітей є мігрень.

Мігрень - це хронічне неврологічне захворювання, яке проявляється нападами сильного головного болю. Мігрень зустрічається у будь-якому дитячому віці і може починатися у дітей до 3 років.

Понад 2,5% дітей до 7 років страждають від періодичних нападів мігренозного головного болю. До віку 11-12 років мігрень частіше зустрічається у хлопчиків. При переході до статевого дозрівання частота мігрені значно наростає у дівчаток.

PJtUKUL47J9XuHpFokpTFb2tmmV3ENO1dRfeTr2v

Загальні симптоми під час нападу мігрені:

  • головний біль;
  • нудота;
  • блювота;
  • підвищена чутливість до світла і звуку;
  • найпоширеніша локалізація болю при мігрені у дітей - в області чола, скроневої області і орбіти ока.
Проблема головного болю і мігрені у дітей недооцінюється. Відомо, що більше третини батьків не знають про періодичні головні болі у дітей і, відповідно, не звертаються за медичною допомогою.

Головний біль у дитини є одним з найбільш поширених ознак проблем із зором у дітей шкільного віку. Іншими проявами погіршення зору є наявність скарг на втому очей, чутливість до світла, сльозотеча, сидіння занадто близько до телевізора або занадто близьке розташування книг до очей. Дитина може свідомо чи несвідомо уникати видів діяльності, що вимагають напруженої зорової діяльності.

hMS8Xyl4OFuqyGP3gjf0c3rxhIiuuOrilFovi1Eg

Причинами головного болю можуть бути гормональні розлади, а точніше гормональна перебудова підліткового організму.

Також причини мігрені можуть бути пов'язані з перенасиченням раціону дитини солодощами, шоколадом, горіхами, цитрусами або яйцями, консервами та копченостями, продуктами, в яких багато нітратів і харчових добавок. Частою причиною головних болів є погане травлення і запори.

Куріння і вживання алкогольних напоїв можуть провокувати у підлітків напади головного болю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics