Close button

Cupra показала тести електричного хетчбека: ВІДЕО

Cupra показала тести електричного хетчбека: ВІДЕО

Іспанська компанія Cupra показала випробування першого електричного хетчбека Born в Заполяр'ї при температурі -30C, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомляє прес-служба виробника. Інженери компанії Cupra провели два роки в Заполяр'ї, щоб в найсуворіших умовах оцінити роботу всіх систем першого повністю електричного хетчбека Born.

seat-cupra-4resize.jpg
Інженери компанії провели два роки в Заполяр'ї, щоб в найсуворіших умовах оцінити роботу всіх систем Cupra Born. Джерело: cupramedia.co.uk

В даний час тести перейшли в свою фінальну стадію, що дозволить зовсім скоро представити готову до серійного виробництва модель. Світовий дебют запланований на травень цього року.

seat-cupra-5resize.jpg
В рамках тестів автомобіль проїхав понад 30 тисяч км. Джерело: cupramedia.co.uk

Тести в Заполяр'ї включали дорожні випробування, в рамках яких автомобіль проїхав понад 30 тисяч км як днем, так і вночі. Це дозволило оцінити потенціал автомобіля в різних температурних режимах і погодних умовах, а також роботу системи клімат-контролю при температурах порядку -30C.

seat-cupra-6resize.jpg
Одним з важливих аспектів стали швидкісні і динамічні тести. Джерело: cupramedia.co.uk

Одним з важливих аспектів стали швидкісні і динамічні тести, адже в максимальних режимах батарея відчуває максимальні навантаження. Крім того, оцінювалася робота активної підвіски Dynamic Chassis Control і різних параметрів демпфірування. Слизьке покриття замерзлого озера, яке використовувалося в якості тестового полігону, дозволяло оцінити зчіпні властивості, роботу повного приводу та електронних систем допомоги водієві.

seat-cupra-3resize.jpg
Слизьке покриття замерзлого озера дозволяло оцінити зчіпні властивості, роботу повного приводу і електронних систем. Джерело: cupramedia.co.uk

Незважаючи на те, що місце проведення тестів і Технічний центр в іспанському Марторелле розділяла відстань близько 2500 км, це не завадило інженерам вносити необхідні зміни в конструкцію автомобіля. Всього в рамках програми випробувань було проведено понад 1000 різноманітних тестів.

seat-cupra-2resize.jpg
В рамках програми випробувань було проведено понад 1000 різноманітних тестів. Джерело: cupramedia.co.uk

Нагадаємо, що Cupra Born є родичем Volkswagen ID.3 і використовує електричну платформу МЕВ. Автомобіль відрізняється від німецького побратима агресивною зовнішністю і фірмовим декором.

Нагадаємо, що концепт під назвою Seat el-Born показали в 2019 році на автошоу в Женеві, але випускати серійну модель вирішили під молодим брендом Cupra.
seat-cupra-1.jpg
Спочатку компанія SEAT показала концепт el-Born. Джерело: cupramedia.co.uk
seat-cupra-8.jpg
Потім концепт модернізровалі і перетворили в Cupra el-Born. Джерело: cupramedia.co.uk

Очікується, що Born зможе долати близько 500 км по циклу WLTP. Він отримає акумулятор енергоємністю 82 кВтг і два електромотора, які забезпечать новинки привід на всі колеса. Виробництво буде організовано на тому ж підприємстві в німецькому Цвікау, де вже збирають VW ID.3.

Як повідомлялося раніше, іспанська компанія Cupra провела презентацію найпотужнішого в своїй гаммі кросовера Formentor VZ5. Силовий агрегат новинки розвиває потужність 390 к.с., а обертовий момент досягає 480 Нм. Це всього лише на 10 к.с. нижче, ніж у споріднених моделей Audi RS Q3 і RS Q3 Sportback.

Новини

Популярні теми форуму

analytics