Close button

Ціни на нафту падають, незважаючи на сприятливі економічні перспективи

Ціни на нафту падають, незважаючи на сприятливі економічні перспективи

Ціни на нафту знизилися в середу після ранкового підвищення, не дивлячись на перспективи більш сильного глобального економічного зростання, оскільки переговори про відновлення ядерної угоди з Іраном відкрили можливість ослаблення санкцій відносно його експорту нафти, повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent опустилися до $61,92 (на 1,20%) за барель до 19:25 по Києву, в той час як нафта марки US West Texas Intermediate впала до $58,45 (на 1,24%).

Ціни були вище на початку сесії на тлі поліпшення економічних даних.

«Оптимізм щодо перспектив світової економіки підвищив настрої на ринку сирої нафти», - відзначають аналітики банку ANZ.

Міжнародний валютний фонд у вівторок заявив, що державні витрати на боротьбу з COVID-19 призведуть до зростання світової економіки до 6% в цьому році, що не досягалось з 1970-х років.

Іран і світові держави провели у вівторок, за їхніми словами, «конструктивні» переговори і домовилися сформувати робочі групи для обговорення можливості відновлення ядерної угоди 2015 року, яка може привести до скасування Вашингтоном санкцій відносно енергетичного сектора Ірану і збільшення поставок нафти.

«Іран представляє собою найбільший ризик зростання пропозиції на ринку нафти», - сказав Стівен Бреннок з брокерської компанії PVM.

Ціни на нафту впали раніше на цьому тижні після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її союзники, група, відома як ОПЕК+, погодилися поступово послабити скорочення видобутку нафти з травня. Але аналітики вважають, що об'єм збільшення видобутку навряд чи сильно вплине на перебалансування ринку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics