Close button

У НАТО назвали ключові реформи для України

У НАТО назвали ключові реформи для України

Голова Військового комітету Організації Північноатлантичного договору (НАТО) сер Стюарт Піч назвав ключові реформи для наближення України до Альянсу, повідомляє УНИАН.

Як повідомляє сайт НАТО, Піч в рамках візиту до України 6-7 квітня провів зустріч з головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком у Львові.

Голова Військового комітету НАТО і головнокомандувач ЗСУ обговорили безпекову ситуацію в Україну і біля її кордонів, участь України у програмі розширених можливостей НАТО, а також прогрес України у реформах у секторі безпеки та оборони. Піч привітав відданість України реалізовувати ключові реформи одночасно захищаючи своїх громадян і суверенну територію від агресії в останні роки.

"Ми вітаємо зусилля України з втілення головних реформ. Цей імпульс має продовжуватися для того, аби зміцнити демократичні інституції України, посилити верховенство права, боротьбу проти корупції й продовжувати реформування сектору безпеки та оборони. Ці реформи мають важливе значення, аби наблизити України ближче до євроатлантичних партнерів", - наголосив Піч.

Україна-НАТО: що відомо

  • 12 червня 2020 року Північноатлантичний альянс визнав Україну учасником Програми розширених можливостей НАТО (NATO’s Enhanced Opportunities Program – EOP).
  • Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, Україна отримає користь від розширеного доступу до програм взаємосумісності військ і ширшу можливість брати участь у військових навчаннях НАТО та здійснювати обмін інформацією, в тому числі набутим досвідом.
  • 25 лютого генсек НАТО під час телефонної розмови нагадав Зеленському про важливість втілення реформ.
  • 9 лютого 2021 року Столтенберг наголосив, що наближення України до членства в НАТО залежить від успіху в реалізації реформ. Зокрема, Україна повинна зміцнювати демократичні інституції, боротися з корупцією, запроваджувати демократичний політичний контроль над ЗСУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics