Close button

Чому РФ проти участі США у переговорах з Україною: думка експерта

Чому РФ проти участі США у переговорах з Україною: думка експерта

У формат переговорів щодо врегулювання війни між Україною і Росією повинні входити Сполучені Штати, тому що саме Вашингтона боїться Москва, повідомляє Обозреватель.

Про це в інтерв'ю "Гордону" заявив експерт Atlantic Council Андерс Аслунд. Він пояснив, що тільки Франції та Німеччини недостатньо.

"Президент уже Байден. Він прекрасно знає всі справи. І поруч із ним люди, які чудово володіють українсько-російською проблематикою і готові працювати", – сказав експерт.

На його думку, Кремль боїться, що США почнуть ефективно сприяти Україні.

"Біля Байдена є люди, які дуже серйозно ставляться до війни в Україні. Мої колеги, (колишній посол США в Росії) Олександр Вершбоу і (виконавчий директор Центру Байдена в Пенсильванському університеті) Майкл Карпентер запропонували, щоб США оголошували нові санкції проти РФ кожні шість місяців, якщо Росія нічого не буде робити. І Байден хоче ефективно протидіяти Росії. Я думаю, це також пов'язано з військовою мобілізацією сил РФ біля кордонів України", – підкреслив Аслунд.

Експерт Atlantic Council додав, що Вершбоу запропонував п'ять різних форматів, але будь-який із них для ефективності повинен передбачати США, проте Росія активно опирається цьому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics