Close button

СП-2: США залучають до переговорів екс-співробітника Нафтогаза

СП-2: США залучають до переговорів екс-співробітника Нафтогаза

Адміністрація президента США Джо Байдена запропонувала екс-координатору Держдепу у справах міжнародної енергетики Амосу Хокстейну посаду спецпредставника Вашингтона на переговорах по Північному потоку-2, повідомляє Кореспондент.

За даними Politico з посиланням на джерела в Білому домі, переговори з Хокстейном в кінці березня проводив помічник голови держави з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Ще не ясно, якими саме будуть повноваження спецпосланця, проте його роль, принаймні на початковому етапі, буде зосереджена на веденні делікатних переговорів про те, як перешкодити завершенню будівництва газопроводу, що не відштовхуючи при цьому ключового союзника США в Берліні", - йдеться в матеріалі.

Повідомляється, що дипломат поки не відповів на пропозицію. На думку авторів статті, такий крок Білого дому говорить про пильну увагу Вашингтона до проєкту Північний потік-2. Крім того, у Байдена заявляють, що потрібні більш активні зусилля для закриття СП-2, особливо зараз, коли він завершений на 96%.

Відзначимо, Амос Хокстейн був координатором американського Держдепу у справах міжнародної енергетики при президенті Бараку Обамі. Крім того, дипломат з 2017 року по грудень 2020 року працював у наглядовій раді компанії Нафтогаз України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics