Close button

Америка согласилась вывести войска из Ирака

Америка согласилась вывести войска из Ирака

Американські війська і сили коаліції будуть передислокувати свої бойові сили з Іраку, йдеться в спільній заяві Вашингтона і Багдада в середу, повідомляє Зеркало недели.

Оголошення було зроблено після третього наради зі стратегічного діалогу між офіційними особами США та Іраку в той час, коли Вашингтон опинився під посиленим тиском з вимогою піти з Іраку. Однак у 2014 році уряд Багдада звернувся за допомогою в боротьбі з ІГІЛ.

Після першого «стратегічного діалогу» при адміністрації президента Джо Байдена обидві країни заявили, що іракські збройні сили значно покращилися.

«Сторони підтвердили, що місія сил США і коаліції тепер перейшла до місії, спрямованої на навчання і консультування, що дозволяє перекинути всі бойові сили, залишилися, з Іраку, причому терміни будуть визначені в ході майбутніх технічних переговорів», - сказав він.

Ці дії відбуваються на тлі майже щоденних ракетних обстрілів американських військ, що приписуються шиїтським воєнізованим угрупованням, пов'язаним з Іраном, в результаті чого Байден наказав завдати авіаудари по зв'язаних з ними таборах у Сирії.

"Перехід американських та інших міжнародних сил від бойових дій до навчання, оснащення та надання допомоги ISF (силам безпеки Іраку) відображає успіх їх стратегічного партнерства і забезпечує підтримку постійним зусиллям ISF щодо забезпечення того, щоб ІГІЛ більше ніколи не загрожувало стабільності Іраку", - йдеться в спільній заяві.

У заяві Ірак пообіцяв захищати бази з силами під керівництвом США, які, за словами Вашингтона, були присутні «виключно для підтримки зусиль Іраку в боротьбі з ІГІЛ».

Новини

Популярні теми форуму

analytics