Close button

У Венесуелі почали позначати будинки хворих на COVID-19

У Венесуелі почали позначати будинки хворих на COVID-19

В одному зі штатів на півночі Венесуели влада почала помічати спеціальними табличками будинки, в яких живуть люди, що хворіють на коронавірус, повідомляє УНІАН.

"Ми захищаємо наш народ. Це вказує на те, що в будинку є випадок або підозра на COVID-19, тому люди насторожі", - сказав мер муніципалітету Сукре в штаті Яракуй Луїс Дуке, показавши білу табличку з червоним колом і лінією.

Він також заявив про необхідність застосовувати радикальні заходи проти порушників карантину. Йдеться про позбавлення їх пільг - видачі продуктових наборів і газу для приготування їжі.

За словами Дуке, його муніципалітет також оштрафує кожного, хто не підкоряється карантину, на суму, еквівалентну дев'яти доларам - це мінімальна заробітна плата у Венесуелі.

Дуке також заявив, що, якщо хтось вважатиме ці заходи неконституційними, то може оскаржити їх у суді. Але, підкреслив чиновник, запроваджені ним правила є обов'язковими до тих пір, доки не буде винесено будь-яке рішення проти них.

Правозахисники, у свою чергу, звинуватили Дуке в дискримінації.

"Ми повинні засудити його і, крім того, побажати йому міцного здоров'я, щоб йому не доводилося вішати табличку на свій будинок", - заявила юрист з прав людини Тамара Суджу.

Відзначається, що у Венесуелі спостерігається нове зростання кількості випадків зараження на коронавірус, після першого піку в серпні минулого року 6 квітня там було зареєстровано тисячу п'ятсот двадцять шість нових випадків захворювання і 15 смертей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics