Close button

Під Воронежем виявили новий польовий табір армії РФ

Під Воронежем виявили новий польовий табір армії РФ

Російські розслідувачі з Conflict Intelligence Team (CIT) виявили недалеко від українського кордону новий польовий табір армії РФ, повідомляє Цензор.

Про це керівник CIT Руслан Льовієв сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"За допомогою відеозаписів місцевих жителів ми знайшли один польовий табір під Воронежем. Люди гуляли в лісі і вийшли на поле, де розміщена велика кількість важкої техніки, в тому числі танки", - сказав він.

За словами Левієва, це новий табір, який зараз формується, але вже досить великий. Місцеві жителі повідомили, що це поле довжиною 3-4 км, повністю заставлене технікою. Також на відео зафіксовано наметове містечко, кухня і польовий госпіталь - намети зі знаком медичної служби, каже розслідувач.

"Є всі ознаки того, що це буде одне з місць, куди будуть стягувати війська. Таких місць, очевидно, буде більше одного. Адже в одному місці всю техніку, яка зараз рухається, не розмістити", - сказав Льовієв.

За його словами, табір розташований недалеко від кордону України.

"Якщо дорогою, це близько 170 км. Тобто цілком реально техніці зробити марш-кидок за добу", - сказав глава CIT.

Також він повідомив, що є відео від очевидця з колоною в складі бронеавтомобілів "Тигр" і бортових "КАМАЗів" для перевезення людей. При цьому автомобілі мають модифікації, які зазвичай використовуються спецназом і розвідкою. Колона, за інформацією розслідувачів, рухалася з боку табору під Воронежем ближче до кордону з Україною. Це було в районі міста Острогорського.

Зараз команда CIT вивчає супутникові знімки того, як формується табір.

"Коли він поступово сформується, то за супутниковими знімками нам буде набагато легше дати попередню оцінку того, скільки сил стягнули до кордону з Україною", - сказав Льовієв.

За його словами, зараз РФ здійснює найбільші переміщення військових з часів Дебальцеве.

При цьому розслідувачі не бачать причин для початку широкомасштабної військової кампанії та сприймають те, що відбувається "як гру м'язами, брязкання зброєю і спробу тиску як на саму Україну, так і на її прихильників в особі НАТО і США".

Новини

Популярні теми форуму

analytics