Close button

У Польщі фермер випадково розкопав стародавню братську могилу

У Польщі фермер випадково розкопав стародавню братську могилу
Фото: з відкритих джерел

Під час сезонних польових робіт на своєму полі фермер із Сілезії докопався до древньої братської могили. Під час оранки землі він наткнувся на людські кістки, зупинив роботи та викликав відповідні служби. Дані про подію опублікувало видання Nauka w Polsce. Експерти вважають, що вік поховання становить близько чотирьох тисячоліть, повідомляє Planet today.

Місцеві спецслужби після попереднього огляду місця події прийняли рішення викликати археологів, бо останки були явно не сучасні. Вчені зробили пробні шурфи, після чого вирішили розкрити ділянку поля. І виявили братське поховання, зроблене, мабуть, у другому тисячолітті до нашої ери. Зараз розкопки призупинили, оскільки йде польовий сезон. Фахівці мають намір повернутися сюди восени, щоб за зиму провести ще ряд досліджень і, можливо, зробити нові знахідки.

Вчені відзначають, що поховання розташоване відносно неглибоко з тієї причини, що ґрунт тут схильний до ерозії. Тобто в момент поховання це була повноцінна глибока могила. Всього в ній виявлені останки трьох людей. Однак той факт, що останки в ньому знаходилися одні над іншими, свідчить про те, що це цілком можуть бути залишки стародавнього цвинтаря, яким користувалися кілька століть. Крім цього, в похованні виявлені типові для того часу похоронні предмети: фрагменти керамічного посуду і залишки знарядь праці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics