Close button

Вчені планують польоти до Юпітера і Сатурну на ядерній тязі

Вчені планують польоти до Юпітера і Сатурну на ядерній тязі

Вчені з РФ приступили до планування польотів на Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун. Майбутні міжпланетні місії, як пише інформаційне агентство РІА Новини, стануть реальністю завдяки космічним двигунам на ядерній тязі, які зараз розробляються, повідомляє Planet today.

"Зараз ми почали думати про польоти до газових гігантів Сонячної системи. До сих пір ні СРСР, ні Росія не літали до Юпітера і Сатурну. Планети-гіганти розташовані досить далеко, тому якщо використовувати звичайні двигуни, то летіти дуже довго. Однак застосування сучасної техніки може значно скоротити час, необхідний для таких польотів", - заявив Лев Зелений, глава Інституту космічних досліджень Російської академії наук.

Зелений зазначив, що в РФ замислюються про створення автоматичного апарату, який облетить Сонячну систему нема за сорок років, як американський зонд Voyager, а в рази швидше. Для цього російські вчені планують використовувати ядерну тягу або новітні технології електроракетних польотів.

Раніше глава ІКД РАН Анатолій Петрукович пообіцяв почати опрацьовувати завдання для таких прийдешніх проектів, як ядерний буксир і надважка ракета. Ядерний буксир "Нуклон" створюється фахівцями КБ "Арсенал", які повинні завершити роботи до літа 2024 року. Однією з перших місій "нуклони" стане вивчення Місяця.

Новини

Популярні теми форуму

analytics