Close button

Нанодатчік на основі ШІ навчили відстежувати біологічні молекули

Нанодатчік на основі ШІ навчили відстежувати біологічні молекули
Фото: Хайтек

Вчені з США розробили нанодатчіки на основі ШІ, які дозволяють дослідникам відстежувати різні види біологічних молекул, не турбуючи їх, повідомляє Хайтек.

Дослідники пояснили, що світ біомолекул багатий цікавими взаємодіями між безліччю різних агентів. Наприклад, білки, ліпідні комплекси, ДНК і вуглеводи. Однак способи, за допомогою яких біомолекули зустрічаються і взаємодіють, надзвичайно складні.

У новій інноваційної техніки використовуються нанотехнології, метаповерхні, інфрачервоне випромінювання і штучний інтелект (ШІ). Подробиці розробки можна побачити в науковому виданні Advanced Materials.

Метаповерхні - це створені людиною матеріали з поліпшеними можливостями маніпулювання світлом на нанорівні, що дозволяє виконувати функції, що виходять за рамки того, що ми бачимо в природі. Тут їх точно спроєктовані метаатоми, виготовлені з наностержней золота, діють як підсилювачі взаємодій світла з речовиною, підключаючись до плазмонічним збудженням, що виникають в результаті колективних коливань вільних електронів в металах.

Коли інфрачервоні метаповерхні вчені доповнили ШІ, новий сенсор почали використовувати для аналізу біологічних процесів і їх динамічних взаємодій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics