Close button

Японія в пріоритетному порядку хоче вакцинувати спортсменів

Японія в пріоритетному порядку хоче вакцинувати спортсменів

Японський уряд вивчає можливість вакцинувати від коронавірусу в пріоритетному порядку спортсменів, які повинні взяти участь в Олімпійських іграх у Токіо, повідомляє Интерфакс-Украина.

Це повідомлення викликало обурення у населення, оскільки спочатку японський уряд надавав пріоритет медичним працівникам, людям похилого віку та людям з хронічними захворюваннями.

Темпи вакцинації в Японії значно відстають від більшості розвинених країн. До застосування в Японії схвалена тільки одна вакцина - Pfizer - і з лютого першу дозу отримали лише близько 1 млн осіб. Вакцинація літніх людей почнеться наступного тижня.

Американські олімпійці на саміті Team USA virtual media заявили про готовність зробити щеплення від COVID-19, повідомляють місцеві ЗМІ.

Водночас, Олімпійський і паралімпійський комітет Сполучених Штатів (USOPC) знову повідомив, що не вимагатиме від спортсменів обов'язкових щеплень для участі в токійській Олімпіаді. Але буде заохочувати їх до цього, оскільки в Японії, можливо, починається нова хвиля поширення коронавірусної інфекції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics