Close button

Що потрібно знати при купівлі вживаного Ford Explorer

Що потрібно знати при купівлі вживаного Ford Explorer
Фото: Автосвіт

Якщо вам потрібен по-справжньому великий позашляховик, Ford Explorer (2001-2010) можна розглядати в якості одного з перших претендентів на покупку. Адже ціна на нього на вторинному ринку цілком гуманна, а нарікань до надійності, як запевняють сервісмени, відносно небагато, повідомляє Автомир.

Українців за їх автомобільним пристрастям умовно можна розділити на три основні групи. Перші віддають перевагу машинам європейського виробництва (в основному німецького). Другі визнають тільки японський автопром, але потенційно можуть переключитися і на «корейців». А треті є затятими прихильниками «американців», причому з великої літери - Справжніх Американських Автомобілів. Довжиною неодмінно близько п'яти метрів, шириною під два, з багатолітровими нізкофорсірованнимі V6 або V8 і обов'язкової автоматичною коробкою передач, просторим салоном і купою підстаканників. Ford Explorer - один з таких. Крім усього іншого, він має виняткову ремонтопридатністю - вдихнути друге життя в мотори і трансмісію можна на будь-якому спеціалізованому сервісі, причому недорого.

З Америки з любов'ю

В Україні Explorer продавався офіційно. Багато нових і старих машин везли приватники. Позашляховик випускався тільки в 5-дверному кузові і розрахований на п'ять або сім чоловік. У 7-місцевому виконанні Ford Explorer йшов з трьома рядами сидінь.

Цікава конструкція машини - її кузов встановлений на потужній рамі, а підвіска коліс повністю незалежна, що має на увазі адекватну керованість на асфальті. Плюс повноприводна трансмісія з заниженою передачею.

На позашляховик встановлювалися тільки бензинові мотори V6 4,0 л (213 к.с.) і V8 4,6 л (242 к.с.). Базова версія оснащувалася 5-ступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач, а для варіанту з V8 була передбачена виключно АКП. Після модернізації 2006 року флагманська «вісімка» стала видавати 296 к.с., а автомат обзавівся додаткової, шостий передачею.

Ford Explorer величезний не лише зовні, а й усередині, проте його салон не по-внедорожному стильний і лаконічний. Правда, оздоблювальні матеріали не самі дороги - пластик жорсткий, що, в общем-то, характерно для заокеанських автомобілів. Середній ряд сидінь являє собою три окремі крісла, кожне з яких складається, а пара задніх легко забирається в багажник, утворюючи з ним рівну підлогу. Якщо обидва ряди скласти, то обсяг багажника складе значні 2490 л.

02_expl_37_hr.jpg
Якщо скласти сидіння другого і третього рядів, абсолютно 0ровной поверхні з підлогою багажника не вийде, зате простір, що утворився цілком можна використовувати як двоспальне ліжко, а якщо потіснитися, місця вистачить і на трьох.

Для «американців» характерна досить щедра комплектація. Уже в базовій версії Explorer оснащувався AБС, фронтальними і бічними подушками безпеки, бортовим комп'ютером, повним електропакетом, кондиціонером для передньої і задньої частин салону, литими дисками коліс і автоматичною коробкою передач (з 2006 року). Дорогі версії можуть похвалитися шкіряним оздобленням салону та клімат-контролем, електролюком в даху, ксеноновими фарами і мультимедійною системою з стельовим DVD, пультом і бездротовими навушниками.

Скромний велетень

Як і більшість американських автомобілів, Ford Explorer досить простий по конструкції - звідси його відмінна ремонтопридатність і відносна дешевизна в утриманні та ремонті. Нізкофорсірованние двигуни великого обсягу мають досить пристойний ресурс і до капітального ремонту нерідко виходжують 400 000 км і більше. Правда, обидва мотори мають одну особливість - перед заміною свічок запалювання слід прочистити або продути повітрям глибокі свічкові колодязі, в які при викручування свічок потрапляє пісок. При установці нових свічок будьте обережні: різьба легко зривається, і доводиться ремонтувати головку блоку циліндрів.

Після двох-трьох українських зим починає підтікати пластиковий бачок радіатора. Як окрема запчастина він не поставляється, і вузол доводиться міняти в зборі. Приблизно після 80 000 км може продірявився і водяний насос.

hs0h7259.jpg
Салон Explorer типовий для американських автомобілів того часу - просторий, обшитий шкірою і з пластиком обробки не найвищої якості.

Від неякісного палива часто спалахує значок Cheсk Engine. Зазвичай причина - це пропуски запалювання свічок, які служать в середньому 40 000 км. Вимагають уваги і високовольтні дроти - їх наконечники з часом просто плавляться від гарячого «дихання» V-образних моторів. Далі причину слід шукати в несправні датчики кисню і масової витрати повітря.

У механізмі газорозподілу трудиться довговічна ланцюг, термін служби якої становить не менше 200 000 км. Набагато раніше цього терміну доведеться оновлювати натягувач і заспокоювач ланцюга. Зате ремінь навісного обладнання в комплекті з натяжними роликами може прийти в непридатність вже до 90 000 км. З метою профілактики треба промивати систему упорскування.

Трансмісія теж вимагає постійної уваги. Дбайливе ставлення може продовжити термін служби автомата до 150 000-200 000 км пробігу. Але для цього кожні 50 000 км слід міняти масло в АКП, якого там майже 10 л. У деяких сервісах проводити заміну рекомендують ще частіше - кожні 30 000 км, причому разом з фільтром. В іншому випадку вже після 100 000 км АКП може зажадати ремонту.

Система повного приводу має три режими: автоматичний, що включає передні колеса при пробуксовці задніх, постійний повний привід з розподілом тяги порівну по осях і режим повного приводу із заниженою передачею. Сервісмени пригадують випадки виходу з ладу роздавальної коробки і муфти. Правда, таке траплялося після активних позашляхових покатушек. За статистикою, після 100 000 км одна за одною «вмирають» хрестовини карданного валу і підвісний підшипник.

hs0h5608.jpg

У повністю незалежній підвісці недовго служать стійки стабілізатора, а в рульовому управлінні - наконечники тяг. Десь на 70 000-100 000 км вистачає верхніх кульових опор і сайлент-блоків передніх важелів. Приблизно стільки ж витримують амортизатори. А після 100 000 км готуйте гроші для оновлення всіх чотирьох ступичні підшипників.

Гідності й недоліки

+ Просторий салон і місткий багажник, доступна ціна на вторинному ринку, відмінна плавність ходу.

- Зажерливі мотори, відсутність дизелів в гамі, дешеві оздоблювальні матеріали салону, АКП вимагає регулярного обслуговування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics