Close button

Коли збирати березовий сік: точні терміни

Коли збирати березовий сік: точні терміни

Весна – час пробудження природи від зимового сну, набрякання бруньок, руху соків, цвітіння і активного росту рослин. Одним із найцілющих природних напоїв здавна вважається березовий сік. Коли збирати березовий сік, дізнайтеся в статті, повідомляє Сегодня.

Коли збирати березовий сік

Коли ж з'являється березовий сік? Залежно від погодних умов, приходу весни, збір соку щорічно припадає на період приблизно з кінця березня і до початку травня. Недарма в українській мові перший місяць весни звучить як "березень".

У 2021 році в Україні весна не настільки рання і тепла, як минулого року, то поява березового соку буде не настільки раннім. Погода у квітні буде в основному дощовою, але зовсім скоро очікується потепління. Тоді почнуть набухати бруньки на деревах – значить прийде пора вирушати за березовим соком.

Березовий сік бореться з весняним авітамінозом

Про рух соків у березі свідчать її набряклі бруньки. Щоб визначити, коли збирати березовий сік, можна вибратися до лісу, знайти тонку берізку і зробити в її стовбурі укол шилом: якщо в місці проколу виступила крапля соку, значить, сезон збору соку розпочався.

А ось про закінчення збору соку свідчать листочки, які з'являються на березі – в цей час сік втрачає свої цінні властивості.

Новини

Популярні теми форуму

analytics