Close button

Названо схильні до самозаймання автомобілі

Названо схильні до самозаймання автомобілі

Чеське видання auto.cz склало список автомобілів, які схильні до самозаймання (з тих чи інших причин). Всього в ньому - 8 автомобілів, які належать не тільки до різних років випуску, а й епохам, повідомляє АвтоПортал.

Перша машина в списку - Pontiac Fiero (1983-1988). Як відзначають наші колеги, Фієра був відомий своєю схильністю до раптового пожежі: по статисткою, в середньому згорав 1 з 400 зроблених спорткарів.

fire-cars1.jpg

Другий ретро-автомобіль в «рейтингу» - Ford Pinto (1970-1980). Проблема полягала в тому, що як тільки цей «американець» потрапляв в ДТП, він спалахував як сірник. Вважається, що цей дефект забрав життя щонайменше 180 осіб.

Далі ж йдуть сучасні моделі. Наприклад, Hyundai Tucson покоління TL (2015-2020). Корейського кросу також було властиво потенційне загоряння - через неякісну системи ABS. Пожежа могла статися навіть тоді, коли автомобіль стояв на місці. При цьому та ж проблема була і у Kia Stinger (2017 н.в.). Власники цих машин згодом відвідали сервісні центри, де обидва виробники усунули дефект.

fire-cars2.jpg

Ще одна корейська машина, схильна до самозаймання - Hyundai Kona Elecric (2018 н.в.). Причина - дефект батареї. Втім, і в цьому випадку проблему вже вирішили: виробник зобов'язався замінити АКБ на 75 тис. випущених електрокросоверах.

Італійські суперкари теж «відзначилися» - Lamborghini Aventador (2011-Нв.в.) Потрапив в список через ненадійною паливної системи, приводила до пожежі, а Ferrari 458 Italia (2009-2015) - через невідповідного з'єднувального клею в арках задніх коліс (він не витримував високих температур і починав плавитися при активних покатушки).

fire-cars3.jpg

Ну а замикає список Fisker Karma (2011-2012). Це був один з перших гібридів в світі, і нові технології на зорі впровадження давали про себе знати - зафіксовано кілька випадків, коли Фіскер самозайматися і перетворювався на купу металу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics