Close button

Ціни на пшеницю опустилися до вересневих показників

Ціни на пшеницю опустилися до вересневих показників

Ціни попиту на пшеницю в глибоководних портах України опустилися до показників середини вересня 2020 р, повідомляє АПК-Інформ.

«Це викликано тривалим і стрімким здешевленням пшениці на базисі FOB на тлі аналогічної динаміки на російському ринку, сприятливих погодних умов в ключових країнах-виробниках пшениці (у т.ч. в ЄС і Причорномор'я), а також перспектив високого світового виробництва зернових у т.м. Також цьому сприяла кон'юнктура світового ринку, де, незважаючи на високу волатильність, за підсумками торгових тижнів котирування знижуються другий період поспіль. Тиск надали деякi збільшення продажів аграріями і стриманий попит трейдерів, багато з яких призупинили закупівлю пшениці через низький зовнішній попит, поступового наближення обсягів її експорту до узгодженого меморандуму граничного значення», - прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА« АПК-Інформ» Анна Танська.

Під впливом цих факторів ціни трейдерів на пшеницю 2 класу і фураж до 7 квітня знизилися до 6800-7300 і 6650-7150 грн/т СРТ-порт, що можна порівняти з показниками середини вересня. При цьому максимальні ціни на зерно озвучують лише деякі трейдери, які потребують термінового покритті позицій за раніше укладеними договорами.

«Не дивлячись на значне здешевлення української пшениці, істотного збільшення інтересу імпортерів до її закупівель поки не спостерігається. Багато з них очікують подальшого зниження цін або переключилися на зерно майбутнього врожаю. Втім, за результатами єгипетського тендера на імпорт пшениці врожаю-2021 причорноморська зернова виявилася дуже конкурентоспроможною. Проте, досить низький рівень цін посилив тиск на ринки», - резюмувала Танська.

Новини

Популярні теми форуму

analytics