Close button

Не потрібно, щоб Кличко мене рятував, - плавець з Гідропарку про новий локдаун

Не потрібно, щоб Кличко мене рятував, - плавець з Гідропарку про новий локдаун

Знаменитий плавець з Гідропарку не бачить сенсу в суворих обмеженнях і хоче боротися з поліцейською державою, повідомляє Depo.ua.

Київський студент Валентин Бур'янов став знаменитим на всю України 6 квітня 2020 року, коли намагався вплав потрапити на спортивну площадку в столичному Гідропарку, після того, як його туди не пустили правоохоронці.

Тоді Валентина затримували півтора десятка поліцейських, які бачили в його діях порушення карантинних обмежень. В кінці квітня Бур'янов влаштував ще один перформанс, коли приїхав верхи на коні в будівлю МВС, щоб передати звернення міністру Арсену Авакову.

Валентин Бур

В результаті суд виправдав студента у справі про адміністративне правопорушення щодо подій в Гідропарку 6 квітня 2020 року.

Журналісти розпитали Валентина, чим він тепер займається, які плани на майбутнє і як ставиться до нового локдауну в столиці.

Про історію з судом

"Історія підійшла до логічного кінця ще в липні 2020 року, коли суд виправдав мене, а співробітників поліції, які затримували, притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Їх можна було залучити і до кримінальної відповідальності, але в нашій державі і нашій системі це зробити дуже важко. З самого початку весь суд був повною профанацією, адже не можна судити людину за підробленим протоколом".

Затримання Валентина Бур

Чим займається сьогодні

"У мережі активно ходять чутки, що я фітнес-тренер, хочу зазначити, що це не відповідає дійсності. Так, я насправді працював фітнес-тренером, але за рік до самого інциденту в Гідропарку.
Зараз я закінчую університет (КНЕУ ім. Гетьмана) за фахом маркетинг, а також військову кафедру. Для чого це мені? Для того, щоб в подальшому боротися з поліцейською державою на більш високому рівні, я розумію, що з військовим званням та посвідченням це можна робити більш ефективно. Зараз я повністю присвятив себе цьому.
Після історії в Гідропарку я планував створити громадську організацію і займатися громадською діяльністю, але зрозумів, що наше суспільство ще не було готове до цього. Я планую повернутися до ідеї зі створенням ГО в серпні цього року, коли вирішу всі питання з університетом".

Чи будуть нові перфоманси під час нового локдауна

"Я сьогодні повністю зосереджений на навчанні і не планую, як вже сказав, до серпня ніяких перфомансів або акцій. Поки таких планів немає. З іншого боку, все залежить від адекватності рішень влади, якщо знову будуть якісь безглузді обмеження з боку влади, то все може бути".

Валентин Бур

Про новий локдаун

"Перш за все, я проти безглуздих обмежень. Також я вважаю, що владі не треба прикривати свої, вибачте, факапи введенням локдаунів, зупиняючи бізнес і економіку.
Я вважаю, що у нашої країни був цілий рік для того, щоб підготуватися до спалаху захворювань, а в ковідному фонді було достатньо грошей, щоб підготувати медичну систему, це все можна знайти у відкритих джерелах.
У будь-якій нормальній країні медична система залежить від платників податків, а якщо країна зупинить економіку і бізнес, то не буде працювати система охорони здоров'я.
Кличко каже про те, що локдауном він рятує життя людей, але мені не потрібно, щоб він мене рятував. Кожна людина сама вибирає - виходити на вулицю і ризикувати або сидіти вдома і дотримуватися обмеження, це елементарний принцип свободи волі, ось і все".

Новини

Популярні теми форуму

analytics