Close button

Для спецназу створили універсальне "всевидюче око"

Для спецназу створили універсальне "всевидюче око"
Фото: Роселектроніка

ЦНДІ "Циклон" (входить в холдинг "Роселектроніка") створив універсальний прилад спостереження і розвідки, який не має аналогів в країні. Призначене для спецпідрозділи обладнання дозволяє помітити людей і техніку незалежно від часу доби і погодних умов, повідомляє Российская газета.

Прилад "Сич" поєднує функції тепловізора, телевізора і лазерного далекоміра. У нього також вбудований цифровий магнітний компас і модуль супутникової навігації.

Апарат випускається в двох модифікаціях - для середньої і великої дальності. Вони відрізняються тепловізіонним модулем. В "Сич-ПР-С" використовується неохолоджуваний канал, який працює в діапазоні 8-12 мкм. Він дозволяє розпізнати людей і техніку на дистанції 1,5 і 2,5 км, відповідно. В "Сич-ПР-Д" тепловізор охолоджуваний, зі спектральним діапазоном 3-5 нм, і дальності виявлення в два рази більше.

"Вбудований лазерний далекомір працює на дальностях від 100 м до 5 км. Устаткування пройшло заводські випробування, серійне виробництво планується почати до кінця року", - розповів генеральний директор ЦНДІ "Циклон" Петро Ковальов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics