Close button

Перший український електромобіль зняли на дорогах

Перший український електромобіль зняли на дорогах

У Кривому Розі почали відчувати український електромобіль CoolOn. Це повністю вітчизняна розробка - створює його компанія Murmuration Technology. У конструкції максимально використані українські комплектуючі, повідомляє АвтоПортал.

Фото опублікував керівник Murmuration Technology Віталій Бризгалов. Комерційний електрокар CoolOn досягає 5000 мм в довжину, 1700 мм в ширину і 2100 мм у висоту. У нього модульна конструкція, тобто можна монтувати різні кузова. CoolOn може бути вантажівкою, фургоном або спеціалізованим авто.

Також конструкція дозволяє варіювати силові установки і ємність батарей. Поки заявлені версії потужністю 54 та 122 к. с., причому мотори створені в Україні. CoolOn зможе розвивати 90 км/год, а його запас ходу складе близько 200 км.

CoolOn-2.jpg

Український електромобіль призначений, в першу чергу, для бізнесу - служб доставки і сервісу. Втім, купити електрокар зможуть всі бажаючі.

CoolOn-4.jpg

Ціну обіцяють дуже демократичну - приблизно від 16 тис. доларів. У перспективі планують вийти на обсяги виробництва в 3-5 тис. CoolOn на рік та навіть продавати авто в ЄС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics