Close button

Черговий скандал: японці закликають заарештувати олімпійську збірну Росії

Черговий скандал: японці закликають заарештувати олімпійську збірну Росії
Фото: img.championat.com

За інформацією "Yahoo News Japan", японці обурилися через тренування олімпійської збірної Росії з серфінгу на Курильських островах, повідомляє Український дощ.

- Прибуття російських олімпійців на Курили є демонстрацією посилення Росією контролю над цією територією, - зазначають в Олімпійському комітеті Японії.

Японці критично поставилися до проведення серфінгістами зборів на островах, анексованих Росією, і закликали відсторонити росіян від участі в Олімпійських іграх у Токіо.

- "Це - незаконне проникнення в Японію, тому російську збірну слід не пускати на Олімпіаду", "Коли ці спортсмени приїдуть до Японії, треба їх заарештувати", "Треба вже відмовитися від спроб мирного врегулювання територіальної проблеми і реагувати адекватно, враховуючи інтереси Японії", - написали у коментарях сотні японців.

Нагадаємо, за підсумками Другої світової між СРСР та Японією не було укладено мирну угоду. Основною перешкодою для його підписання у 1945-му стала невирішена територіальна суперечка навколо південної частини Курил - островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан та групи островів Хабомаї. Японія не визнає суверенітет РФ над Південними Курилами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics