Close button

Оновлений Audi A8 отримає версію XL і побореться з Mercedes-Maybach

Оновлений Audi A8 отримає версію XL і побореться з Mercedes-Maybach
Фото: wikimedia.org

У 2018 році інсайдери з компанії Audi стверджували, що нинішнє четверте покоління флагманського седана A8 при плановому рестайлинге отримає розкішну версію Horch, повідомляє Колёса.ru.

З'явилися на цьому тижні в Мережі шпигунські знімки оновленого Audi A8 явно вказують на те, що в Audi не відмовилися від планів створити конкурента Mercedes-Maybach S-класу: передсерійні прототипи мають додатково збільшену колісну базу.

Audi A8 четвертого покоління дебютував влітку 2017 року і повинен був стати вітриною технологічних досягнень німецької преміальної марки: в оснащенні значився автопілот третього рівня за класифікацією SAE, але він так і не запрацював через неготовність нормативно-правової бази для використання таких систем на дорогах загального користування. Напханий сенсорними панелями салон скоро став загальним місцем для всіх нових моделей Audi, і вийшло так, що крім великих розмірів «вісімці» нічого особливо запропонувати.

З продажу Audi A8 на всіх ключових ринках в два-три рази відстає від двох основних конкурентів - BMW 7 Series і Mercedes-Benz S-класу. Наприклад, в Росії в минулому році, за даними АЄБ, Audi A8 розійшовся тиражем 258 шт., Тоді як «сімка» BMW - 855 шт., А дилери Mercedes-Benz продали 923 седана S-класу плюс 403 розкішних Mercedes-Maybach S- класу. Ці Майбахи давно не дають спокою менеджменту Audi, і зараз компанія готує свій розкішний седан, заради якого може відродити історичне ім'я Horch у вигляді розкішного суббренда.

audi-a8-rest-front2.jpg.webp
Рестайлінговий Audi A8 L, рендер Kolesa.ru

Офіційно Audi не оголошувала про те, що хоче повернути в обіг марку Horch, але з історичної точки зору вона рівноцінна Maybach і її зіткнення з Maybach на сучасному ринку лакшери-автомобілів видається цілком логічним. Август Хорьх був геніальним конструктором, який починав свою кар'єру в компанії Карла Бенца, а в 1899 році заснував свою фірму - Horch. Через десять років, коли акціонери вигнали Хорьха з його власної компанії, він придумав нову - Audi. У 1932 році Audi і Horch разом з Wanderer і DKW увійшли до складу концерну Auto Union AG, символом якого стали дожили до наших днів чотири кільця. Автомобільні колекціонери дуже цінують старі Хорьхом за їх високий технічний рівень, елегантний дизайн і розкішну обробку - коротше кажучи, історичний фундамент для нового суббренда ідеальний.

На цьому тижні західні ЗМІ (зокрема журнал Autoevolution) опублікували чергову дозу шпигунських фотографій оновленого Audi A8 (на базі минулих знімків наш художник зробив кілька рендерів), але в цей раз флагманський седан постав на них з сильно збільшеною колісною базою і камуфляжним наклейками на С -стійку кузова, за якими можуть ховатися шильдики Horch або місця під їх установку. Зараз Audi A8 L має колісну базу 3128 мм і габаритну довжину 5302 мм, але на знімках явно ще більший автомобіль, на що вказують величезні задні двері. Вийшла своєрідна версія XL або гіпотетичний Horch.

Зауважимо, що Mercedes-Benz робить для Майбаха S-класу окремий кузов з повністю перекроєною задньою частиною, а в Audi, схоже, вирішили заощадити і зробити стреч малою кров'ю, тобто просто збільшили центральну вставку. Але по довжині колісної бази умовний Audi-Horch напевно буде порівнянний з Майбахом S-класу, у якого в новому поколінні між осями 3396 мм.

audi-a8-rest-rear2.jpg.webp
Рестайлінговий Audi A8 L, рендер Kolesa.ru

Головна технічна інтрига - чи отримає розкішний Audi A8 двигун W12 об'ємом 6,0 л. Він пропонувався на седані минулого покоління, а нинішній поки задовольняється топовим V8 об'ємом 4,0 л. Зрозуміло, що з V8 сьогодні можна зняти практично будь-яку потужність, але зайві «горщики» в даному випадку - це фактор престижу, і в боротьбі з Mercedes-Maybach S-класу вони були б зовсім не зайвими. Але Audi напевно негласно обмежена внутріфольксвагеновскім табелем про ранги: поєднання подовженого кузова, поліпшеною обробки і мотора W12 - це прямий замах на територію Bentley Flying Spur, що навряд чи сподобається керівництву німецького концерну. У Європі появу Audi A8 з мотором W12 ще більш малоймовірно в зв'язку з драконівськими штрафами за надлишковий корпоративний СО2. Загалом, подивимося. Офіційна прем'єра оновленого Audi A8 очікується в цьому році.

Що до п'ятого покоління Audi A8, то його в світлі загального курсу концерну VW на електрифікацію його може взагалі не бути, і в ролі флагмана марка в цьому випадку виступить електричний ліфтбек Landjet - потенційний конкурент Mercedes-Benz EQS.

Новини

Популярні теми форуму

analytics