Close button

Продажі електромобілів зросли

Продажі електромобілів зросли

У березні 2021 року в Україні було зареєстровано 660 електромобілів, що на 24% більше, ніж у лютому, і на 61% більше, ніж у березні 2021 року, коли первинні реєстрації старих імпортних авто частину місяця не проводилися через введений локдаун, повідомляє БізнесЦензор.

Зокрема, перші реєстрації в березні отримали 627 легкових електромобілів і 33 комерційних авто, повідомляє прес-служба Асоціації українських автомобілевиробників "Укравтопром".

У частині легкових електромобілів частка старих авто склала майже 90% проти 86% роком раніше. Водночас реєстрації нових легкових електромобілів щодо минулого року зросли в березні на 23% - до 65 штук.

У комерційному сегменті тільки один автомобіль з 33 поставлених на облік минулого місяця був новим, тоді як у березні 2020 нових комерційних електромобілів у реєстраціях не було.

Лідером ринку повністю електричних авто знову став Nissan Leaf -151 реєстрація, Chevrolet Bolt опустилася на друге місце з результатом 122 зареєстровані машини. Третьою за популярністю стала Tesla Model 3 з результатом 66 авто, Tesla Model S посіла четверте місце - її придбали 43 українці. Замикає березневу п'ятірку найпопулярніших електромобілів на українському ринку Renault Kangoo ZE з результатом 29 автомобілів.

Усього, за підсумками першого кварталу 2021 року, в Україні зареєстрували майже 1,7 тис. автомобілів на електротязі, на 1% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics