Close button

Apple зіткнулася з дефіцитом компонентів

Apple зіткнулася з дефіцитом компонентів
Фото: Getty Images

Головний підрядник Apple в особі Foxconn вже зізнався, що перебої з поставками чіпів змусять його скоротити обсяги виробництва продукції приблизно на 10%. Проблема тепер торкнулася і самої компанії Apple, як відзначають обізнані джерела. Деяка частина планшетів iPad і ноутбуків MacBook буде змушена чекати дефіцитних компонентів до другого півріччя, повідомляє 3Dnews.

Видання Nikkei Asian Review з посиланням на власні галузеві джерела повідомило, що деякій кількості ноутбуків MacBook зараз не вистачає певних електронних компонентів, які повинні монтуватися на друковану плату. Планшети iPad не можуть бути випущені в запланованому обсязі через брак дисплеїв і супутніх компонентів. Поставок відсутніх елементів Apple доведеться чекати до другої половини поточного року.

Компанія є четвертим за величиною виробником ноутбуків в світі і найбільшим постачальником планшетів, зараз щорічно випускається по 19-20 млн штук кожного з двох видів продукції. За прогнозами IDC, за підсумками поточного року ринок ПК виросте на 18%. Той факт, що від дефіциту компонентів починає страждати великий гравець типу Apple, нічого хорошого дрібнішим конкурентам не обіцяє. За інформацією японських джерел, виробництво смартфонів Apple поки від дефіциту компонентів не постраждало. Ситуація в сегменті споживчої електроніки погіршується через зусиль автовиробників щодо пріоритетного отримання напівпровідникових компонентів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics