Close button

На OLX запрацювала нова шахрайська схема

На OLX запрацювала нова шахрайська схема
Фото: GSMinfo

Адміністрація майданчику OLX попереджає своїх клієнтів про новий вид шахрайства, який поширюється на сайті. Шахраї викладають оголошення про продаж підроблених перепусток на громадський транспорт, насправді просто виманюючи передоплату у своїх жертв, повідомляє GSMinfo.

Дану інформацію компанія OLX опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Згідно з повідомленням, злочинці викладають спеціальні оголошення про продаж підроблених перепусток, які можна використовувати для проїзду в громадському транспорті. Пов'язано це з жорстким локдауном, який був введений в деяких областях України, включаючи Київську. Шахраї обіцяють продати спеціальний пропуск, який дозволить переміщатися на громадському транспорті нарівні з медиками і співробітниками спеціальних установ. Насправді, таким чином просто виманюються гроші, ніяких пропусків вам не надали.

Представники OLX заявляють про лавиноподібне потоці оголошень, які з'являються кожну хвилину. Адміністрація тільки за минулі вихідні видалила і заблокувала понад 20 публікацій, а через тиждень вдалося прибрати 2000 подібних топіків. При цьому нові оголошення з'являються щохвилини, а відстежити цей потік служба безпеки не може.

Суть подібних ситуацій проста - якщо людина відгукнеться на публікацію, їй пообіцяють якісну підробку, яку неможливо відрізнити від справжнього пропуску. За це зажадають або повну оплату на карту, або передоплату. Потім ситуація може розвиватися за двома сценаріями - або шахрай пропаде по зв'язку, або вишле скачаний з інтернету бланк, який ніколи не пройде перевірку. Щоб зупинити потік обману слід повідомляти про побачені заявках на сайті адміністрації, щоб служба безпеки швидко видаляла їх.

Новини

Популярні теми форуму

analytics