Close button

COVID став небезпечнішим: лікар назвав рівень смертності пацієнтів на ШВЛ

COVID став небезпечнішим: лікар назвав рівень смертності пацієнтів на ШВЛ
У реанімації львівської лікарні швидкої допомоги смертність серед "важких" пацієнтів з COVID-19 дуже висока - виживають лише 13-14% хворих.

Про це в інтерв'ю Zaxid.net, розповів головний лікар Лікарні швидкої допомоги Олег Самчук. Він пояснив, що перші дві хвилі епідемії були набагато легші, адже третя хвиля принесла британський штам коронавірусу, повідомляє УНІАН.

"Ми беремо спеціалізоване обладнання, спеціалізовані реактиви, передаємо їх і визначаємо, яких пацієнтів ми лікуємо. Тому що зараз надзвичайно вони поважчали, перебіг хвороби став швидший і загрозливіший. Коли у пацієнтів 10-20% враження легень – це було раніше критично, то зараз ми ведемо пацієнтів із 40-50% ураження", - зазнавив лікар.

За його словами, межа між важкими і реанімаційними пацієнтами стерта.

"Смертність, на жаль, при цих важких формах і запущеності немаленька. Але якщо ми говоримо про смертність пацієнтів, які вже перебувають на апараті ШВЛ, то коли в світі 10% цих пацієнтів виживає, то в нас 13-14% виживання цих пацієнтів. У нас досить потужна реанімація, і ми стараємося тих людей, які потрапляють на ШВЛ, зняти їх із ШВЛ", - підсумував він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics