Close button

Медики назвали кращу харчову добавку для здоров'я серця

Медики назвали кращу харчову добавку для здоров'я серця

Креатин, який так люблять використовувати спортсмени для набору м'язової маси, здатний поліпшити здоров'я серця. Цей необхідний організму мікроелемент покращує роботу серцевого м'яза саме у вигляді харчової добавки, повідомляє Сегодня.

У чому ж роль креатину? Він відповідальний за енергетичний обмін і важливий для того, щоб серце скорочувалася без збоїв і працювало як годинник.

Креатин – джерело енергії для м'язових тканин в цілому, а не тільки для серцевого м'яза, який допомагає ефективніше справлятися з навантаженнями. Цей елемент не менш важливий для нормального функціонування організму, як і інші поживні речовини – білки, вуглеводи, жири, вітаміни та мінерали. Медики відзначають, що харчові добавки з вмістом креатину (моногідрат креатину) в цілому безпечні для здорового серця. А людям з серцевою недостатністю харчові добавки з креатином можуть бути рекомендовані для поліпшення м'язової сили серця.

Креатин також можна знайти в продуктах тваринного походження.

Найбільше креатину міститься в м'ясі, рибі й морепродуктах: особливо в яловичині та лососі. Цей елемент синтезується печінкою і підшлунковою залозою, а потім по кров'яному руслу потрапляє в м'язи та мозок.

Креатину багато у м`ясі, рибі та морепродуктах
Креатину багато у м`ясі, рибі та морепродуктах. Але далеко не кожен здатний (та й навіщо) з'їдати щодня по пів кіло яловичини або лососевий стейк. Тому як для набору м'язів, так і для поліпшення роботи серця можна використовувати кератин в добавках.

Новини

Популярні теми форуму

analytics