Close button

В Україну за підробленими документами ввозили старі вагони з РФ

В Україну за підробленими документами ввозили старі вагони з РФ
Фото: Pixabay

Слідчі Національної поліції розкрили схему незаконного ввезення в Україну понад 60 залізничних вагонів з Росії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Встановлено, що один із суб'єктів господарської діяльності з РФ завіз на митну територію України понад 60 залізничних вагонів, які в подальшому були взяті на облік за підробленими документами про їх походження. Крім того, термін експлуатації частини вагонів закінчився в 2020 році", - повідомляє прес-служба Нацполіціі України.

В ході обшуків на території Києва та Київської області в четвер, 8 квітня, вилучена документація про придбання залізничних вагонів у юридичних і фізичних осіб РФ і їх ввезенні на митну територію України.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. За фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics