Close button

Заступник глави адміністрації Путіна запропонував "розсекретити" переговори по Донбасу

Заступник глави адміністрації Путіна запропонував "розсекретити" переговори по Донбасу

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив про необхідність відкрити зміст переговорів щодо врегулювання на Донбасі, без чого, як він вважає, досягти домовленостей щодо стабілізації ситуації не вдасться, повідомляє "Интерфакс".

"Якщо ми не відкриємо наших переговорів, ми ніколи ні про що не домовимося. За конфіденційність і закритість переговорів виступає, перш за все, Україна, і Німеччина, і Франція наполегливо дотримуються цього заклику", - сказав Козак.
"Україна боїться розкрити свою непослідовність. Ви подивіться, що звучить в українських ЗМІ і від політиків про ці переговори: для суспільства вони видають, що Мінські угоди - це зашморг на шиї України, перешкоджають врегулюванню на Донбасі, а пани Кравчук, Зеленський заявляють, мовляв , "я б з них вийшов, але вони потрібні для того, щоб зберегти санкції проти Росії". Де логіка?" - заявив Козак.

При цьому, за його словами, "на переговорах вони заявляють - ми віддані Мінським угодам від А до Я".

"Вони бояться про це говорити публічно, вони займають келійну позицію", - підкреслив Козак.

Заступник глави адміністрації повідомив, що ще минулого року пропонував організувати інтернет-трансляцію переговорів, щоб усім було зрозуміло, хто які пропозиції вносить і яку позицію займає.

Крім цього, він пропонував публікувати письмові документи, але з цього питання "почалася просто істерика - у всіх істерика, аж до дзвінків главам держав і урядів з тим, щоб переговори були закритими".

"Ця конфіденційність переговорів уявна, умовна. Ми намагалися її дотримуватися теж, але вона потрібна тільки для того, щоб Україна, оскільки Німеччина та Франція не сильно висвітлюють переговори, домінувала в інформаційному просторі і проводила свою лінію, дезінформувала своїх громадян", - заявив Козак .

У зв'язку з цим, повідомив Козак, він заявив 18 березня про те, що все, що знаходиться на столі переговорів, не є секретним, стенограма переговорів, навіть відеозапис - не секрет.

"Думаю, що тепер є можливість всім, в тому числі українським громадянам, обговорювати те, що реально лежить на столі переговорів, які є розбіжності. Ми - за відкритість, але цьому протистоїть Україна; Німеччина і Франція просто її підтримують", - сказав Козак .

Новини

Популярні теми форуму

analytics