Close button

Хто претендує на майно Коломойського у Маямі

Хто претендує на майно Коломойського у Маямі

До суду американського міста Маямі (штат Флорида) подали позов проти Національного банку України на суму 300 мільйонів доларів, повідомляє Слидство.Инфо.

У стільки оцінюють збитки через неповернуті вклади у "Брокбізнесбанку" двоє українців — екснардеп від "Блоку Юлії Тимошенко" Микола Ковзель та його помічник Віталій Дідилівський.

У позові зазначається, що через компанії у США Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов відмивали гроші, зокрема, викрадені у “Приватбанку”.

У документі є твердження про спільні схеми, які створювали та використовували Коломойський і мільярдер часів президентства Януковича Сергій Курченко. Останній володів “Брокбізнесбанком”, де й були гроші позивачів. Як доказ такої співпраці, у документі, зокрема, згадують телефонні розмови Курченка та Коломойського, оприлюднені у мережі.

Серед активів Коломойського, на які вказує позивач у суді Маямі, є хмарочос у Кентуккі та нерухомість у Техасі, куплена структурами Коломойського та Боголюбова у 2010-2011 роках. Ці будівлі планує конфіскувати Міністерство юстиції США.

Американські юристи повідомили, що їхні українські клієнти хочуть отримати компенсацію «за рахунок активів НБУ, а також усього майна, яке було придбане за вкрадені кошти позивача». Вони збираються звернутися до ФБР та Міністерства Юстиції США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics