Close button

У Молдові змінили карантинні обмеження: дозволили гуляти в парках

У Молдові змінили карантинні обмеження: дозволили гуляти в парках

Комісія з надзвичайного стану при уряді Молдови внесла зміни в режим надзвичайного стану, який діє в країні в період з 1 квітня по 30 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В.о. прем'єр-міністра Ауреліу Чокой, який очолює комісію, перепросив у громадян за деякі попередні її рішення, підкресливши, що була анульована повна заборона на прогулянки в парках, знаходження на спортивних майданчиках і в зонах відпочинку.

"Цей пункт замінений положенням такого змісту - заборонено перебування в громадських місцях (ліси, парки, алеї, пляжі, зони відпочинку) в групах більш ніж три людини, за винятком членів однієї сім'ї", - сказав Чокой.

За його словами, комісія також прийняла ряд заходів, спрямованих на підтримку населення та економічних агентів в період надзвичайного стану.

"Буде доповнено список ліків, що компенсуються для пацієнтів з легкою формою COVID-19, які перебувають на лікуванні вдома. Компенсація вартості ліків сягатиме до 100% як для застрахованих, так і не застрахованих громадян", - сказав Чокой.

Він зазначив також, що передбачається розробити механізм доставки додому ліків пацієнтам з COVID-19.

"Крім того, підтримка бізнесу у вигляді субвенцій ставок по кредитах продовжена до 31 травня. Також до 31 травня діє механізм відшкодування ПДВ", - заявив Чокой.

Комісія також дозволила проводити спортивні тренування членів національних збірних для підготовки до участі в міжнародних змаганнях, а також змагань спортивним федераціям - на свіжому повітрі, без глядачів. Дозволено також проходження практики студентам і учням професійно-технічних училищ випускних курсів.

Як повідомлялося, минулого тижня парламент Молдови прийняв рішення про введення на всій території країни надзвичайного стану на період з 1 квітня по 30 травня. У відповідність з прийнятим рішенням, Комісія з надзвичайного стану затвердила ряд нових обмежень, які набрали чинності з 3 квітня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics