Close button

Єврокомісія схвалила проект угоди про відкрите небо з Україною

Єврокомісія схвалила проект угоди про відкрите небо з Україною

Європейська комісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради ЄС про підписання Угоди про відкрите небо між Україною та ЄС, а також державами-членами Євросоюзу. Наступний крок - внесення проєкт на розгляд Ради ЄС і його остаточне схвалення, повідомляє РБК-Україна.

"Укладення цієї угоди сприятиме створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі спільних і надійних стандартів ЄС у сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів", - йдеться в повідомленні пресслужби представництва України в Європейському союзі.

Наголошується, що угодою передбачено збільшення кількості рейсів, розширення географії. Крім того, завдяки угоді відкриються нові можливості для громадян і бізнесу.

"Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України та держав-членів ЄС, а також сприятиме залученню інвестицій в авіаційну галузь України", - йдеться в повідомленні.

Спочатку передбачалося, що угода між Україною і ЄС про відкрите небо може бути підписана до кінця 2020 року. Однак після підписання документа відтермінували.

Крім того, уряд України ще у 2015 році прийняв рішення про початок переговорів з іншими країнами про "відкриття неба" на рівні двосторонніх угод.

Новини

Популярні теми форуму

analytics