Close button

Нинішній ватажок "Ісламської держави" активно співпрацював з США, - WP

Нинішній ватажок "Ісламської держави" Абу Ібрагім аль-Хашемі аль-Курейші активно співпрацював із США, коли був в'язнем іракської в'язниці в 2008 році. Зокрема, він здавав своїх сподвижників в терористичній організації, повідомляє РБК-Украина.

Про це пише Washington Post з посиланням на американських чиновників.

За даними видання, в розсекречених протоколах допиту аль-Курейші описується як зразковий арештант, який активно співпрацює американцями і є "надзвичайно балакучий".

Аль-Курейші дав точні інструкції про те, як знайти секретний штаб терористів, аж до кольору вхідних дверей і часу, коли в штабі будуть люди.

А коли його запитали про лідера іншого угруповання "Ісламської держави Іраку" Абу Касвара - він намалював карти його резиденції і назвав ім'я його особистого кур'єра.

Через кілька тижнів після цих свідоцтво американська армія ліквідувала Абу Касвара в ході рейду в іракському місті Мосул.

Нагадаємо, аль-Курейші очолив ІГ у жовтні 2019 року.

До цього американські війська провели спецоперацію в сирійській провінції Ідліб, вході якої був ліквідований попередній ватажок терористичної організації Абу Бакр аль-Багдаді. За даними Пентагону, він сам підірвав себе, коли військові оточили його криївку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics