Close button

СБУ на Херсонщині піймала бойовика "ЛНР": сепаратист працював у МВС

СБУ на Херсонщині піймала бойовика "ЛНР": сепаратист працював у МВС

Служба безпеки заявила про викриття і затримання бойовика, який приїхав до Херсонської області з окупованих районів Луганської області, повідомляє Ліга.net.

За даними СБУ, затриманий перебував у "спецслужбі" терористів. Він переїхав на підконтрольну українській владі територію через Росію і працевлаштувався в структуру Міністерства внутрішніх справ.

В ході досудового розслідування слідчі СБ України встановили, що підозрюваний незаконно обіймав посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області.

За даними правоохоронців, при оформленні на роботу він надав сфальсифіковані документи. У спецслужбі вважають, що він мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних представникам бойовиків.

В СБУ заявляють, що підозрюваний у 2015-2016 роках вербував громадян по обидва боки лінії розмежування і залякував проукраїнські налаштоване населення.

Повідомляється, що силовики затримали підозрюваного в одному з житлових районів Нової Каховки. В ході обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи та дві тротилові шашки з електродетонаторами. Затриманому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics