Close button

Податок на авто в Україні 2021: в ДПС пояснили особливості

Податок на авто в Україні 2021: в ДПС пояснили особливості

У Державній податковій службі розповіли, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, випущені не більше 5 років тому, повідомляє Страна.ua.

При цьому їх середня ринкова вартість повинна перевищувати 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у м.Києві, вартість таких автомобілів визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку й торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів за станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального.

Перелік легкових автомобілів, що підлягають обкладенню транспортним податком (їх марка, модель, рік випуску, об'єм циліндрів двигуна, тип пального), розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства щороку до 1 лютого податкового (звітного) року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics