Close button

Десять помилок туристів в кафе за кордоном

Десять помилок туристів в кафе за кордоном

Всім мандрівникам відомі правила етикету, яких потрібно дотримуватися в ресторані. Здавалося б, головне - не заважати відвідувачам і не розмовляти з набитим ротом, повідомляє Обозреватель.

Суп влітку і кава ввечері в Італії

В Італії будь-який суп вважається зимовою стравою, тому в меню ви не знайдете його в літній час. Також в цій країні не існує еспресо, якщо хочете такої кави - просто попросіть зробити міцніше. Лише вранці італійці п'ють капучино і лате, а після обіду таке замовлення здивує баристу.

Вечеря в Іспанії тільки після 21:00

Іспанці ніколи не поспішають, адже вечеря для них - особливий ритуал. Поспішати при цьому нешанобливо по відношенню до компанії, з якою ви прийшли. Тут також вважається поганим тоном, якщо хтось підсаджується поруч за столик.

Зіпсована скатертина в Греції

Не турбуйтеся, якщо пролили щось на скатертину в Греції. Розслабившись за столом, господар і сам може демонстративно замазати її. Їжа в Греції замовляється на всіх, тому краще відразу брати кілька страв. Часто в кафе не існує меню і замовляти доводиться те, що сьогодні приготували.

Підошви взуття в Туреччині

Не демонструйте підошви взуття в кафе в Туреччині. Ногами ходять по землі, значить, це найбрудніше місце на тілі. У Туреччині потрібно завжди багато їсти, цим ви дасте зрозуміти господареві, що частування смачні.

Не платіть за дівчину в Німеччині

Якщо ви захочете заплатити за партнера, це буде означати, що він неплатоспроможний. Пиво для німців майже священний напій, не варто його критикувати, тому що співрозмовник образиться.

Французи люблять сидіти на самоті

Не варто у Франції заводити розмову в кав'ярні, якщо людина сидить за столиком сама. Режим харчування тут дуже строгий: сніданок - 7:30, обід - 13.00, а вечеря після 19.00. Якщо прийдете в ресторан невчасно, вам не продадуть нічого, крім випічки.

У Швеції майже у всіх кафе самообслуговування

Не чекайте, що в шведському кафе до вас підійде офіціант і прийме замовлення. За страви платити потрібно на барній стійці. Шведи люблять спиртні напої, але замовити їх можна тільки в державних установах харчування.

Випадкові знайомства в Америці

Якщо ви завели невимушену бесіду в кафе - співрозмовник може розповісти все про свою сім'ю і роботу. В Америці це називають "small talk". Чайові в США залишають завжди, зазвичай це подвоєна сума податку в чеку.

В Угорщині не потрібно чокатися

Сторонні на вас будуть дивитися косо, якщо ви вирішите почаркуватися пивними келихами. Коли австрійці напали на Угорщину, вони відсвяткували перемогу пивом, цокаючись келихами. З тих пір це вважається неповагою.

Повні келихи в Грузії

Під час святкування ніколи не залишайте свій келих повним, адже вино тут п'ють тільки залпом після тостів. Повні келихи - неповага до компанії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics