Close button

Виявлено стародавнє місто часів Олександра Македонського

Виявлено стародавнє місто часів Олександра Македонського
Фото: з відкритих джерел

Розкопки в околицях Бушата, що на півночі Албанії, завершилися виявленням залишків стародавнього іллірійського поселення, яке існувало в період завоювань Олександра Македонського. Стаття про археологічне дослідження, в якому брали участь вчені з Албанії та Польщі, з'явилася на сторінках видання Antiquity, повідомляє Planet today.

Археологічні роботи в Бушате здійснювалися у 2017-2019 роках, потім вченим знадобилося деякий час, щоб вивчити знахідки (мова йде в тому числі про лабораторний аналіз). Тепер вчені оголосили, що древнє місто, залишки якого вдалося виявити в Албанії, вважався загубленим протягом довгих століть.

"Ключові знахідки - це дві ділянки укріпленої кріпосної стіни, протяжність яких становить тридцять і сімдесят метрів. Стіна датована четвертим століттям до нашої ери - вона оточувала приблизно двадцять гектарів горбистій місцевості. Все вказує на те, що тут існувало розвинене місто, будівництво якого пов'язане з еллінізацією цієї території", — відзначають польські та албанські вчені, додаючи, що місто розташовувався на височині біля річки Дрині.

Крім кріпосної стіни, археологи знайшли безліч артефактів - зокрема, осколки кераміки та монети (наприклад, монета Деметрія I Поліоркета, сина Антігона Одноокого, правителя Македонії у 294-288 роках до н.е.)

Новини

Популярні теми форуму

analytics