Close button

Розкрито таємницю мумії немовляти, знайденого в труні єпископа

Розкрито таємницю мумії немовляти, знайденого в труні єпископа
Фото: з відкритих джерел

Один з найбільш авторитетних релігійних сановників XX століття Лунда Вінструп помер в кінці 1960-х років. Відповідно до останньої волі покійного, його тіло було муміфікованих і поховано в родинній усипальниці. Кілька років тому історики отримали можливість досліджувати його поховання і виявили під тілом єпископа тканинний згорток, а в ньому тіло мертвонародженого немовляти. Ніхто з родичів покійного не міг відповісти на питання вчених. Таємниця була розкрита лише недавно, повідомляє Planet today.

В археології випадки, коли в похованні знаходиться тіло немовляти, трапляються досить часто. Але як правило це могили молодих жінок, які, ймовірно, були поховані зі своїми дітьми. Однак мумія малюка поруч з чоловіком похилого віку була знайдена вперше.

Історики визначили, що тіло немовляти було покладено в домовину до чоловіка набагато пізніше дати його смерті. Щоб розгадати цю неймовірну загадку, було прийнято рішення взяти проби ДНК у обох покійних.

І виявилося, що їх гени збігаються на чверть. А це означає, що немовля було родичем єпископа. Це могли бути дядько і племінник. Або, що більш імовірно, через різницю у віці, дід і внук. При цьому, успадкування генів сталося по чоловічій лінії, тобто батьком дитини міг бути тільки син єпископа.

У єпископа дійсно був син від першого шлюбу, проте згідно з офіційними джерелами, дітей у нього ніколи не було. Можливо, історикам вдалося розкрити набагато більше таємниць, ніж може здатися на перший погляд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics