Close button

Індекс S&P 500 досяг чергового рекорду

Індекс S&P 500 досяг чергового рекорду

Американські фондовий ринок завершив в плюсі торги в четвер, при цьому індекс S&P 500 досяг чергового рекордного рівня закриття завдяки сильному росту акцій великих технологічних компаній, повідомляє "Интерфакс".

Інвестори здебільшого проігнорували гірші, ніж очікувалося, дані про кількість заявок на допомогу з безробіття в США, сфокусувавшись на перспективи відновлення економічної активності, пише Trading Economics.

Протокол березневого засідання ФРС, опублікований днем раніше, показав, що керівники американського ЦБ не побоюються надмірного посилення інфляції в США, вважаючи ризики для інфляційного прогнозу "більш-менш збалансованими".

Акції розробників програмного забезпечення істотно зросли за підсумками торгів у четвер. Котирування паперів ServiceNow Inc. і Autodesk Inc. додали по 2,6%. Також подорожчали папери інших компаній, що демонстрували зростання в період локдауну, включаючи Etsy Inc. і PayPal Holdings Inc., які підскочили на 5,6% і 3,5% відповідно.

Акції Constellation Brands Inc. подешевшали на 4,6%. Американський виробник алкогольних напоїв зафіксував зниження чистого прибутку в четвертому фінансовому кварталі, хоча скоригований показник перевищив прогнози аналітиків.

Ціна паперів Conagra Brands Inc. виросла на 0,2%. Американський виробник продуктів харчування збільшив прибуток і виручку в третьому фінансовому кварталі, при цьому показники перевершили очікування.

Папери канадської Canopy Growth Corp. втратили в ціні 4,8%. Один з найбільших в світі виробників марихуани уклав угоду про придбання Supreme Cannabis Co. Inc., що базується в Торонто, в рамках угоди вартістю близько 435 млн канадських доларів ($ 345,6 млн). Угода передбачає оплату акціями і коштами, її планується закрити до кінця червня. Котирування акцій Supreme Cannabis злетіли на 53,9%.

Ринкова вартість General Motors Co. (GM) знизилася на 1,2%. Автовиробник оголосив у четвер, що призупинить виробництво ще на кількох підприємствах в Північній Америці через брак напівпровідникових компонентів.

Акції GameStop Corp. впали на 4,3%. Американська компанія, що володіє мережею магазинів відеоігор і споживчої електроніки, висунула кандидатуру Райана Коена, співзасновника онлайн-магазину товарів для тварин Chewy Inc., на пост голови ради директорів.

Капіталізація Costco Wholesale Corp. збільшилася на 0,7%. Оператор найбільшої в США мережі клубних магазинів-складів збільшив продажі в березні майже на 18% - до $18,21 млрд у порівнянні з $15,49 млрд за той же місяць минулого року.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття ринку піднявся на 57,31 пункту (0,17%) і склав 33503,57 пункту.

Standard & Poor's 500 виріс на 17,22 пункту (0,42%) - до 4097,17 пункту, встановивши новий рекорд закриття. Раніше в ході торгів індикатор досяг сесійного рекорду на рівні 4098,19 пункту.

Nasdaq Composite додав 140,47 пункту (1,03%) і завершив сесію на позначці 13829,31 пункту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics