Close button

General Motors зупинить ще кілька заводів

General Motors зупинить ще кілька заводів

Автовиробник General Motors заявив, що зупинить виробництво на один-два тижні ще на кількох підприємствах в Північній Америці через брак напівпровідникових компонентів, повідомляє "Интерфакс".

Це три заводи, які до сих пір з цієї причини не зупиняли, в тому числі підприємства в штатах Теннессі і Мічиган, де випускаються средньорозмірні позашляховики Chevrolet Traverse, а також Cadillac XT5 і XT6.

Підприємство GM в районі Канзас-Сіті, а також завод в Онтаріо не поновлять роботу до 10 травня, попередила компанія. Обидва вони встали ще в лютому.

Підприємства з випуску чипів зіткнулися з різким скороченням замовлень з боку автовиробників на піку пандемії коронавірусу в минулому році і швидко переключили потужності на випуск мікросхем для галузей, в яких відзначалося потужне зростання. Тим часом автомобільний сектор, який почав швидко відновлюватися, зіткнувся з браком напівпровідникових компонентів.

За оцінками консалтингової фірми AlixPartners, світова автомобільна промисловість може втратити $60,6 млрд виручки в цьому році через дефіцит напівпровідників.

Акції GM втратили 1,7% на торгах у четвер. З початку поточного року їх вартість зросла на 44%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics