Close button

Сбер розробив корпоративний аналог Zoom

Сбер розробив корпоративний аналог Zoom
Фото: GLP

Сбер анонсував власну платформу відеоконференцій для бізнесу. Новий сервіс - Jazz by Sber - дозволяє спілкуватися прямо через браузер, завантажувати та встановлювати окремий додаток не потрібно. Проєкт знаходиться на фінальному етапі тестування, йдеться на сайті компанії, повідомляє Вести.RU.

У майбутньому на базі Jazz створять рішення для корпоративного сектора.

"Перша і найважливіша - можливість розгорнути Jazz в технологічному контурі компанії, на її інфраструктурі і інтегрувати в існуючий IT-ландшафт", - розповіли в Ощад. Стверджується, що закритість архітектури не дозволить блокувати або підключатися до дзвінків ззовні.

Корпоративна версія Jazz побудована на програмних рішеннях з відкритим вихідним кодом. Завдяки цьому не потрібна установка програми на пристрій і не накладається обмеження на тривалість дзвінка, а користувачі можуть ділитися зображенням свого екрану з усім учасниками.

Платформу для бізнесу обіцяють запустити "найближчим часом". Чи буде вона доступна за передплатою, і за яку суму, не уточнюється. "У перспективі" очікується реліз додатки Jazz для iOS і Android.

В кінці минулого року Ощадний почав тестувати "СберМітап" - теж аналог Zoom для призначених для користувача відеоконференцій і вебінарів з можливістю підключення по посиланню. 40-хвилинного обмеження на трансляцію (як у безплатний версії Zoom) не накладалися - користувачі можуть спілкуватися як завгодно довго. Крім того, конференція залишається доступною завжди - посилання після закінчення зустрічі зберігається.

У Сбер кажуть, що Jazz безпечніше і більше підходить для корпоративного сектора, оскільки "доступ до самих відеозустрічей може бути обмежено лише певним колом осіб, на відміну від рішень, де на зустріч може прийти будь-хто, що має посилання".

Новини

Популярні теми форуму

analytics