Close button

Вчені спростували двигуна, що порушує закони фізики

Вчені спростували двигуна, що порушує закони фізики
Фото: з відкритих джерел

Німецькі вчені, що представляють Технологічний університет Дрездена, спростували твердження, згідно з яким експериментальна рухова установка EmDrive може створювати тягу без реактивного вихлопу. З'ясувалося, що у випробуваннях, які раніше провели інженери NASA, була помилка, яка змусила фахівців вважати двигун EmDrive ефективним, повідомляє Planet today.

Раніше двигун EmDrive був визнаний здатним створювати тягу, порушуючи відомі закони фізики, але тепер вчені з'ясували, що це помилка. Виявилося, що в лабораторії NASA Eagleworks переплутали тягу з ефектом від нагрівання вимірювального приладу.

Творці двигуна EmDrive стверджують, що установка працює завдяки відбиттю ЕМ-випромінювання від внутрішніх стінок звужується порожнини, в результаті чого нібито виникає тяга. Вчені з самого початку скептично сприйняли цю заяву, бо з нього виходить, що EmDrive порушує принципи фізики. Йдеться про неможливість руху об'єкта без доданої до нього сили (принцип збереження імпульсу).

Тепер німецькі вчені відтворили тестовий стенд NASA, і встановили, що двигун EmDrive не створює тягу. Те, що в NASA помилково прийняли за тягу, насправді було ефектом від нагрівання, створюваного вимірювальним приладом. Якщо прибрати фактор нагріву від вимірювального обладнання, то EmDrive не створює тягу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics