Close button

У Мінціфри розповіли, що чекає компанії, підключені до системи "Дія"

У Мінціфри розповіли, що чекає компанії, підключені до системи "Дія"

Міністерство цифрової трансформації контролює всі компанії, які підключає до системи «Дія», і вивчає вид економічної діяльності при визначенні їх рівня доступу до електронних документів. Про це в інтерв'ю розповів керівник з розвитку електронних послуг в Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, повідомляє УНИАН.

«Окремо відзначу, що ми контролюємо всіх, кого підключаємо, і дивимося на вид економічної діяльності компанії при визначенні її рівня доступу до електронних документів. Наприклад, в супермаркеті копія вашого документа точно не потрібна, їм досить дізнатися вас по фото, а також поглянути на підтверджуючий документ, що вам вже виповнилося 18 років», - сказав він.

Баник також зазначив, що для контролю важливо, що компанії попередньо повинні укладати договори з Мінцифри.

«Хотів би відзначити, що не буде такого, щоб будь-яка компанія, наприклад, торгова мережа, банк або страхова компанія, просто сканували документи в «Дія» та бачили всю інформацію. Перш, ніж вони зможуть це зробити, ми, Мінцифри, підписуємо з ними відповідні документи, тобто ми підписуємо документи з вендорами, що мають право сканувати QR-код документа і отримувати з нього якусь інформацію», - повідомив Баник.

За його словами, Мінцифри зробило для таких компаній максимально просту процедуру підключення.

«Ми зробили все максимально зручно для них, і тепер треба витратити один-два дня з їх боку і 40 хвилин - з нашого, щоб підключитися після оформлення документів», - сказав Баник.

Також він зазначив, що при підключенні вендора Мінцифри оцінює, наскільки такий вендор може бути ризиковим.

Крім цього, Баник розповів, що до кінця 2020 року Мінцифри підключило понад 100 компаній.

«Мета на 2021 - це тисяча таких компаній», - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics