Close button

Пекін змусив елітну академію Джека Ма припинити набір студентів

Пекін змусив елітну академію Джека Ма припинити набір студентів

Влада Пекіна змусили елітну бізнес-школу, підтримувану засновником Alibaba Group Co Ltd Джеком Ма, припинити набір студентів, розповіли джерела, знайомі з цим питанням, повідомляє Financial Times.

Така вимога для школи, заснованої Ма в 2015 році для навчання нового покоління підприємців в Китаї, пов'язана з тим, що його бізнес-імперія зіткнулася з пильною увагою уряду.

Hupan Academy, розташована в місті Ханчжоу, де знаходиться штаб-квартира Alibaba, призупинила навчання для нових студентів, яке мало розпочатися наприкінці березня.

Alibaba і Hupan Academy не відповіли на запити про коментарі.

Вартість навчання за трирічною програмою становить 580 000 юанів (88 500,98 доларів США). Серед учнів нового класу 2019 року були керівники Keep, успішної китайської компанії, що займається фізичними вправами, і швидкозростаючої вітчизняної компанії з виробництва мікросхем Horizon Robotics.

Школа входить у число ініціатив Ма, пов'язаних з освітою, сектором, якому колишній учитель англійської мови присвятив себе з тих пір, як пішов з поста голови Alibaba в 2019 році.

Зупинка набору відбувається на тлі репресій Пекіна щодо бізнесу Ма. В кінці минулого року Ant Group, фінансова афільована компанія Alibaba, раптово призупинила заплановане IPO на суму 37 мільярдів доларів в Шанхаї через тиск з боку влади. Це сталося після того, як Ма публічно виступив з критикою фінансових регуляторів Китаю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics