Close button

Фото дня: сині дюни на Червоній планеті

Фото дня: сині дюни на Червоній планеті
Фото: NASA

Національне управління США з повітроплавання і дослідженню космічного простору (NASA) представило чудовий знімок марсіанської поверхні: на зображенні показані химерні дюни, повідомляє 3Dnews.

Публікація фотографії присвячена до 20-річчя орбітального дослідницького апарату Mars Odyssey. Ця автоматична станція була запущена 7 квітня 2001 року, а на орбіту Марса вона вийшла в жовтні того ж року.

Нині Mars Odyssey - це самий довгоживучий апарат, призначений для вивчення Червоної планети. Він несе на борту прилад THEMIS (Thermal Emission Imaging System), спроєктований для багатоспектрального знімання поверхні Марса у видимій та інфрачервоній частинах спектра. Саме за допомогою цього інструменту і зроблений оприлюднений знімок.

Зображення піддалося комп'ютерній обробці - поверхня Червоної планети показана в модифікованих кольорах. Синюваті області мають більш низку температуру, ніж жовто-помаранчеві ребристі утворення.

Знімок охоплює область розміром приблизно 30 кілометрів у поперечнику. Відзначається, що незвичайні утворення сформувалися під впливом вітрів.

1htetakunr_big.jpg

3cj0fg2qrq_big.jpg

048g8k3huw_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics