Close button

ЗМІ показали квартири і дачу Святослава Вакарчука в Києві

Екс-депутат і співак Святослав Вакарчук в цьому році вже не зобов'язаний подавати електронну декларацію. Він відзвітував про свої доходи та нерухомість, коли склав мандат у Верховній Раді, повідомляє Страна.

Згідно з останніми оприлюдненими даними, у лідера групи "Океан Ельзи" і його цивільної дружини Лялі Фонарьової є чимало нерухомості. Це три квартири в центрі столиці і ділянка з садовим будинком на лівому березі Києва.

Крім цього, дружина музиканта володіє декількома комерційними площами і паркувальним місцем.

Кореспонденти "Країни" розшукали дачу, яка за документами значиться на території селища Гнідин, що неподалік станції метро "Славутич". На ділі ж виявилося, що недобудований будиночок примикає до спального району Осокорки.

Тут немає пафосних приватних володінь і садиб. Навколо - бюджетні будівлі, дуже схожі на дачі пересічних киян.

Ділянка Лялі Фонарьовою 6 соток, а площа маєтку - 121 квадратний метр. Це недобуд на три поверхи. Його ще потрібно привести в порядок і облагородити територію. Але це ідеальна локація для виїзду на природу з галасливого міста і барбекю з друзями. Поруч протікає річка Дніпро і велика інфраструктура: ринок, магазинчики і зупинка маршруток.

У 2014 році дружина співака придбала цю нерухомість разом із земельною ділянкою за 1 164 000 гривен, що на той момент за курсом прирівнювалося до майже $ 100 000.

"Я досить скромна людина в побуті. Я живу в багатоквартирному будинку. У мене дві квартири в Києві, але в одній я давно не живу. У мене немає ніякої нерухомості за кордоном і ніколи не було. Я ні на кого нічого не записував", - розповідав Вакарчук в одному з інтерв'ю під час передвиборної кампанії.

Одна з квартир належить самому солістові "ОЕ", знаходиться у висотці на вулиці Антоновича, неподалік ДК "Україна". Ще в 2003 році він оселився тут на 18 поверсі. Апартаменти площею близько 90 кв. м співак купив, як тільки хмарочос був зданий в експлуатацію. Зробив там перепланування і масштабний ремонт, а в інтерв'ю хвалився, що з його вікон відкривається шикарний вид на центр Києва. У під'їзді багатоповерхівки навіть висить стінгазета, присвячена творчості відомого сусіда.

photo5438584974187016723.jpg

Висотка на Антоновича (зліва) і ЖК на Московській (праворуч), де є житло у співака, фото: вилучаючи Каумбаев, "Країна"

Ще одні столичні апартаменти Вакарчука ми знайшли в елітному житловому комплексі, де багато іменитих мешканців.

Цей будинок знаходиться на вулиці Московській у Печерському районі. Тут у колишнього депутата дворівнева квартира, в якій він затіяв грандіозні будівельні роботи. Відомості про це є в Державній архітектурно-будівельній інспекції України.

У 2016 році він зносив стіни і повністю перепланував простір під себе. Судячи з усього, зміни стосувалися несучих елементів приміщення, раз артисту знадобилося дозвіл інспекції. Але як виглядає житло зірки всередині ніхто не бачив. Адже, Святослав, на відміну від багатьох колег по шоу-бізнесу, не пускає додому журналістів і не проводить фотосесію в своїх особистих апартаментах.

Знамениті сусіди Вакарчука - лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, комуніст Петро Симоненко і екс-віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics