Close button

Глобальна модель GM і SAIC: чекали брутальний кросовер, але до прем'єри готують інший SUV

Глобальна модель GM і SAIC: чекали брутальний кросовер, але до прем'єри готують інший SUV
Фото: Wuling

Опубліковані тизери нового паркетника китайської марки Wuling, який повинні відправити на експорт. За неофіційними даними, крос запропонують з півторалітрової «турбочетвіркою», привід ж напевно тільки передній, повідомляє Колёса.ru.

Бренд Wuling входить в спільне підприємство концернів General Motors і SAIC. У Піднебесній він славиться, перш за все, дешевими фургончик і венамі з нарочито простим дизайном, хоча не так давно марка вибралася за рамки звичного для неї формату - в гамі з'явилися субкомпактний електрохетч Mini EV і сучасний мінівен Victory з орними задніми дверима. А тепер до дебюту готовий паркетник «нової хвилі», причому цей SUV будуть продавати не тільки на батьківщині.

new-wuling-suv-1.jpg

Нагадаємо, Wuling представлений і за кордоном, але поки кількість таких ринків обмежена. У минулому році компанія SAIC-GM-Wuling (така повна назва СП) оголосила про плани розвивати глобалізацію марки - її моделі хочуть поставляти в країни Південно-Східної Азії, Латинської Америки та Близького Сходу. Для цього придумали поділ на червоний і сріблястий логотипи: перший покладено машинам, які призначені тільки для КНР, другий - «світовим» моделям, але при цьому ці автомобілі також можуть бути присутніми і на домашньому ринку. Так ось новий крос носить саме сріблясту емблему. До слова, вен Victory теж орієнтований на зарубіжні ринки, хоча поза Китаєм його купити поки не можна.

Взагалі, очікувалося, що Wuling представить серійне втілення брутального концептуального кросовера Hongguang X, який показали минулого літа. До слова, на презентації якраз говорили про те, що концепт демонструє нову стратегію марки, спрямовану на те, щоб «стати більш глобальною і молодий». Але немає, сьогодні бренд анонсував зовсім інший паркетник.

Ім'я не названо, невідомо навіть, який у кросу статус - шоу-кара, предсерийного зразка або товарної моделі. При цьому деякі китайські ЗМІ стверджують, що цього SUV присвоєно внутризаводской індекс 730S. На відміну від згаданого Hongguang X погляду зачепитися майже нема за що, вигляд цілком традиційний, з особливостей - світлодіодні ходові вогні, «випливають» з фар і обрамляють зроблену у вигляді перевернутої трапеції радіаторну решітку.

Про начинці теж поки ні слова. Не виключено, що в основу кроссовера лягла платформа R, на якій базуються останні моделі марки Baojun (ще один спільний проект GM і SAIC), а також вен Wuling Victory. Тобто паркетнику напевно дісталася бензинова «турбочетверка» 1.5 потужністю 147 к.с. - це, зрозуміло, якщо він стане на конвеєр. Той же Victory з таким мотором доступний з шестиступінчастою "механікою" або варіатором. А ось повний привід у для нового кросу навряд чи передбачений - тільки передній.

Повноцінну прем'єру паркетник Wuling справить на Шанхайському автосалоні, який відкриється під кінець квітня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics