Close button

Падіння економіки України прискорилося на початку року

Падіння економіки України прискорилося на початку року

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні-лютому 2021 року, за оцінкою, скоротився на 2,8%. Це більше, ніж в січні поточного року (2,6%). Про це йдеться в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки, повідомляє РБК-Україна.

Падіння економіки України прискорилося на початку 2021 року

За оцінкою міністерства, скорочення зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (СІП) в січні-лютому склало 4,2% (на 4,0% в січні). Негативний внесок в динаміку СІП сформували практично всі ключові ЗЕД, крім внутрішньої торгівлі.

Падіння економіки України прискорилося на початку 2021 року

Як зазначається в огляді, ослаблення протиепідеміологічних обмежень з переходом до норм адаптивного карантину в лютому після січневого локдауну сприяли частковому відновленню виробничої активності окремих суб'єктів економічної діяльності.

"Однак мінливість ситуації з рівнем захворюваності, виснаженість виробників дією перманентних карантинних заходів та непередбачуваність введення чергових обмежень продовжує стримувати розвиток ключових видів економічної діяльності", - йдеться в документі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics