Close button

Топ-10 контрабандистам заблокують рахунки

Топ-10 контрабандистам заблокують рахунки

Національний банк просить банки заблокувати рахунки, які потрапили під санкції Ради національної безпеки і оборони контрабандистів, повідомляє StockWorld.

Департамент фінансового моніторингу Національного банку готує і надсилає листи банкам, Незалежній асоціації банків України, Асоціації українських банків і Асоціації ринків фінансових послуг по усім Указам Президента України, якими були введені в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Відповідний лист було направлено банкам і асоціаціям щодо Указу Президента України від 3 квітня 2021 № 140/2021, яким було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Національний банк в цьому листі, зокрема, наголошує на необхідності неухильного дотримання банками на небанківськими установами вимог законодавства у сфері реалізації санкцій, в тому числі рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 і обмежень, визначених у постанові правління Національного банку від 1 жовтня 2015 №654 "Про забезпечення реалізації та моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

2 квітня Рада національної безпеки і оборони (РНБО) вела санкції проти 10 найбільших контрабандистів і відсторонила десятки митників.

3 квітня Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції проти 10 найбільших контрабандистів.

Санкції, зокрема, введено щодо одеського підприємця Вадима Альперіна і львівського кримінального авторитета Володимира Дідуха, відомого під прізвиськом "Вова Морда".

Новини

Популярні теми форуму

analytics