Close button

Слідча комісія назвала фінплан УЗ на 2021 рік "фікцією"

Слідча комісія назвала фінплан УЗ на 2021 рік "фікцією"

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради вважає фінансовий план Укрзалізниці на 2021 рік нереальним до виконання через завищені показники від перевезень. Про це повідомила керівниця ТСК Юлія Гришина за підсумками засідання комісії, повідомляє Економiчна правда.

"За попередньою оцінкою членів ТСК, дохід "Укрзалізниці" від перевезення вантажів на 2021 рік штучно завищений на 18,6% або на 13,4 млрд грн. Також штучно завищуються доходи від пасажирських перевезень на тлі їх падіння", - написала Гришина.

За її словами, члени ТСК розцінюють фінплан УЗ на 2021 рік, як "фікцію, нереальну до виконання". За результатами розслідування діяльності Наглядової ради та Правління "Укрзалізниці" комісія винесе відповідне рішення президенту, прем'єру і міністру інфраструктури.

Також на засіданні обговорювали неготовність лікарень УЗ приймати людей. З цього питання ведеться розслідування.

Крім того, підіймалося питання сходу поїзда біля Славгорода. За словами в.о. глави залізниці Івана Юрика, розслідування триває, і причиною поки бачиться людський фактор.
"Мова про бригаду, яка налаштовувала шлях після температурного перепаду і з якихось причин не повідомила про необхідність зниження швидкості на цій ділянці, а то й повної зупинки руху", - пояснила Гришина.

Новини

Популярні теми форуму

analytics